فهرست مطالب

نشریه پلیس زن
پیاپی 35 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد زارع آبندانسری، نسرین عزیزیان کهن، مهرداد محرم زاده * صفحات 1-19
    زمینه و هدف

    باتوجه به اهمیت زنان در جامعه و به خصوص در نیروی انتظامی، هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل تاثیرگذار بر ضرورت برگزاری المپیاد ورزشی ویژه زنان پلیس در نیروی انتظامی است.

    روش

    این پژوهش کیفی است و با روش نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزر اجرا شد. ماهیت پژوهش اکتشافی و با هدف شناخت ضرورت های برگزاری المپیاد ورزشی پلیس زن انجام گردید. جامعه آماری پژوهش را اعضای هییت علمی گروه روان شناسی، مدیریت ورزشی و پلیس های زن نیروی انتظامی تشکیل دادند و نمونه 18 نفری از آن‎ها به صورت هدفمند تا دستیابی به اشباع نظری، مورد پرسش قرار گرفتند. پس از اجرای تمامی مصاحبه ها، مطالب گردآوری شده به دقت مطالعه شد و داده های حاصل از اجرای آن در سه گام اصلی کدگذاری باز (مفاهیم)، محوری (مقوله فرعی) و انتخابی (مقوله اصلی) قرار گرفت. برای تعیین روایی پژوهش از مقبولیت، قابلیت انتقال و تاییدپذیری استفاده شد و پایایی آن با روش توافق بین دو کدگذار 85/0 تعیین شد.

    یافته ها و نتایج

    در این پژوهش، تعداد 42 کد اولیه به دست آمد که در سه مقوله اصلی تقویت ارزش ها، بهبود سلامت و توسعه شغل جای گرفتند. در بخش تقویت ارزش ها، دو مقوله ارزش های فرهنگی و ارزش های اجتماعی، در بخش بهبود سلامت، سلامت جسمانی و سلامت روانی و در بخش توسعه شغل، عوامل فردی و عوامل سازمانی شناسایی شدند. از جمله ضرورت های برگزاری المپیاد ورزشی زنان پلیس، تقویت هویت اسلامی، افزایش وجهه عمومی پلیس، کسب تجربه تیمی، کاهش استرس شغلی، افزایش خودآگاهی، بهبود عملکرد ذهنی و جلوگیری از تحلیل رفتگی در شغل هستند.

    کلیدواژگان: ورزش، زنان، ولیس، المپیاد، سلامت
  • مهدیه وجدانی فخر، شهرداد دارابی*، علی نجفی توانا صفحات 21-40

    اصطلاح بزه دیده شناسی آبی به منزله قلمرویی برای مطالعه فعالیت ها و مصوبات و هنجارهای سازمان ملل متحد در زمینه جرایم ارتکابی علیه زنان، بزه دیدگی و پیشگیری از آن ها معرفی می شود. هدف این مطالعه، بررسی پاسخ های سازمان ملل متحد به بزه دیدگان قتل های جنسیتی است.

    روش

    این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر اسناد بین المللی و مطالعه قوانین و مقررات نظام های حقوقی به صورت اسنادی و کتابخانه ای انجام گرفته است. مطالعات مبین آن است که قتل زنان در صورتی که ناشی از خشونت های تعار ض آمیز و منبعث از وجود اختلاف بین ایشان با افراد دیگر باشد ، منجر به روابط خصومت آمیز و بحرانی می شود که این مهم با امعان نظر به شرایط زنان از حیث آسیب پذیری جسمانی، جنایات و اقدامات تکانشی علیه آنها را واقع می سازد، همچنین در برخی مواقع که قاتل از بهره ی هوشی بالاتری برخوردار است با سبق تصمیم و برنامه ریزی سلب عمدی حیات ایشان را محقق می سازد. بر این اساس سازمان ملل متحد، هنجارهای بین المللی بزه دیده شناسی آبی را در زمینه حمایت از زنان بزه دیده و در راستای پیشگیری از پدیده فمساید، به طور عمده در سطح سیاست گذاری های تقنینی، از جمله قوانین خاص حمایتی لحاظ نموده است واعلامیه 1985 سرآمد تلاش های جهانی و کنوانسیون های متعددی از جمله محو انواع خشونت علیه زنان و میثاق بین المللی حق های مدنی و سیاسی واعلامیه جهانی حقوق بشردر سال 1948 درچارچوب یک بزه دیده شناسی حمایتی به شمار می رود.

    کلیدواژگان: بزه دیده شناسی آبی، قتل زنان، سازمان ملل متحد، بزه دیدگی زنان
  • راشن عبدالهی، وحیده سادات فرخجسته، حاجیه رجبی فرجاد * صفحات 41-60

    این پژوهش با هدف «بررسی اثربخشی ایفای نقش با اجرای سناریوی ارتقاء مهارت های ارتباطی در کنترل خشم پلیس» انجام گرفته است. روش پژوهش نیمه آزمایشی 60 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین به روش نمونه گیری در دسترس بود که در دو گروه آزمایشی (30) و کنترل (30) نفر تقسیم شدند برای گروه آزمایشی 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش مهارت های ارتباطی به مدت 8 هفته برگزار شد و گروه گواه در این مدت هیچ گونه مداخله روانشناسی دریافت نکردند شرکت کننده ها توسط مقیاس کویین دام (2004) و مقیاس مهارت کنترل خشم اسپیلبرگر (1996) سنجیده شدند، نتایج تجزیه و تحلیل کوواریانس نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه آزمایش در مهارت های ارتباطی و کنترل خشم در مرحله پس آزمون وجود دارد نتایج نشان داد که آموزش مهارت های ارتباطی؛ توانایی دریافت و ارسال پیام، کنترل عاطفی، مهارت گوش دادن، بینش نسبت به فرآیند ارتباط، ارتباط توام با قاطعیت و همچنین با شاخص کلی بیان خشم تاثیر مثبت دارد (05/0P<). بر اساس شواهد پژوهش می توان از این برنامه آموزشی به منظور ارتقاء مهارت های ارتباطی و کنترل خشم پلیس در تعامل با مردم استفاده کرداین پژوهش با هدف «بررسی اثربخشی ایفای نقش با اجرای سناریوی ارتقاء مهارت های ارتباطی در کنترل خشم پلیس» انجام گرفته است. روش پژوهش نیمه آزمایشی 60 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین به روش نمونه گیری در دسترس بود که در دو گروه آزمایشی (30) و کنترل (30) نفر تقسیم شدند برای گروه آزمایشی 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش مهارت های ارتباطی به مدت 8 هفته برگزار شد و گروه گواه است.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، توانایی دریافت و ارسال پیام، کنترل عاطفی، مهارت گوش دادن، بینش نسبت به فرآیند ارتباط
  • ایمان امینی، صادق رضایی*، بهروز رحمتی صفحات 61-91
    زمینه و هدف

    منابع انسانی، به عنوان اصلی‎ترین دارایی سازمان‎ها، نیازمند مدیریت شایسته و مناسب‎اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک رهبری فرماندهان آموزشی دانشگاه علوم انتظامی امین با اثربخشی انضباطی دانشجویان انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، پژوهشی توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان مصوب دوره 38 و دانش آموختگان دوره 39 دانشگاه علوم انتظامی امین در سال 1397 به تعداد 1029 نفر هستندکه به طور تصادفی ساده، 280 نفر آن‎ها مورد پرسش قرار گرفتند. داده ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد که روایی آن با نظر اساتید فن مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 79/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و چندگانه و نرم افزار spss نسخه 23 بهره گرفته شد.

    یافته ها و نتایج

    پژوهش نشان داد بین سبک رهبری فرماندهان آموزشی با اثربخشی انضباطی دانشجویان رابطه معنی دار و مستقیم وجود دارد. سه سبک مشارکتی، مشورتی و پدرانه، به طور خالص 35 درصد از اثربخشی انضباطی دانشجویان در معادله را تبیین می کنند و سبک مدیریت مشارکتی تاثیرگذارتر از سایر سبک‎ها است.

    کلیدواژگان: سبکهای مدیریتی و رهبری، فرماندهان آموزشی، اثربخشی انضباطی، دانشجویان پلیس، دانشگاه علوم انتظامی امین
  • اکرم علیمردانی * صفحات 93-122
    زمینه و هدف

    برقراری ارتباط صحیح یکی از مهم ترین اهداف سازمان هاست و امری مهم در توسعه، کارآمدی و اثربخشی آن ها محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف نیازسنجی و اولویت بندی مهارت های ارتباطی موردنیاز زنان پلیس انجام شده است.

    روش تحقیق

    رویکرد پژوهش استدلال استقرایی با فلسفه ای تجربی است و ازنظر هدف کاربردی ، نوع داده های پژوهش آمیخته است .ابزار گردآوری پژوهش در بخش کیفی 22 مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی 175 پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای یافته های کیفی می باشد. جامعه هدف در بخش کیفی شامل خبرگان، کارشناسان و اساتید دانشگاهی آشنا با حوزه فعالیت زنان پلیس و مباحث مهارت های ارتباطی بوده است و در بخش کمی نیز زنان پلیس شاغل در فا تب در دو یگان کوپ ها و ساختمان یگان پیشگیری بوده است که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه مشخص شد. برای تجزیه وتحلیل یافته از میانگین، درصد، تعیین بار عاملی، خی دو و فریدمن استفاده شد.

    یافته ها

    حاصل کدگذاری و مقوله بندی یافته های بخش کیفی شناسایی 28 نیاز مهارت ارتباط پلیس در سه بعد بین فردی، درون فردی و سازمانی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج بخش کمی که به منظور اولویت بندی و تایید نتایج بخش کیفی انجام شده بود نشان داد، از بین نیازهای بین فردی نیاز به «احترام به حریم شخصی» اولویت اول و در بعد درون فردی نیاز به «کنترل خشم» و در بین نیازهای سازمانی نیاز به «انجام وظیفه و مسئولیت پذیری» در اولویت اول قرار دارند

    کلیدواژگان: مهارت ارتباط، زنان پلیس، نیازسنجی، مهارت درون فردی، مهارت بین فردی
  • سمیه اصغرزاده*، صالحه خدادادی صفحات 123-144

    بند 134 منشور حقوق و مسئولیت های زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران «حق دسترسی زنان به نیروی انتظامی و ضابطین دادگستری زن در صورت تعرض، بزه دیدگی، اتهام و ارتکاب جرم» را به عنوان یکی از حقوق زنان و از جمله مسئولیت های قضایی نیروی انتظامی و ضابطان دادگستری زن محسوب می نماید. در این مقاله مبانی سیاست گذاری تقنینی حضور ضابطان زن و اقدامات نیروی انتظامی مبتنی بر تحقق بند 134 منشور بررسی شده است.

    روش

    پژوهش حاضر، از دسته پژوهش های کاربردی محسوب شده و با روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شد. جامعه آماری اسناد مرتبط با ضابطان زن و حقوق زنان بزهکار و بزه دیده در مواجهه با آنهاست.یافته ها: بر اساس دستور العمل خدمتی کارکنان زن انتظامی، زنان در ناجا در مشاغل راهور، انتظامی، اطلاعات، آگاهی، مراکز مشاوره کلانتری ها، مراکز آموزشی و فرهنگی، سازمانهای عقیدتی سیاسی و حفاظت اطلاعات بکارگیری می شوند که در این مقاله ماموریت های پلیس زن مرتبط با ماده 134 منشور مورد بررسی قرار گرفته است.نتیجه گیری: نیروی انتظامی هم راستا با اسناد فرادستی و منشور حقوق و مسئولیت های زنان اقدام به سیاستگذاری و اصلاح قانون استخدام و جذب زنان در مشاغل انتظامی نمود و با بکارگیری زنان به عنوان ضابط دادگستری، رعایت موازین شرعی و حفظ کرامت انسانی زنان را به عنوان یکی از اصول ارزشی خود معرفی و با تدوین دستورالعمل خدمتی پلیس زن و به کارگیری آنان در مشاغل انتظامی، آگاهی و مشاوره کلانتری ها، قواعد و اصول مندرج در این منشور را اجرایی نمود.

    کلیدواژگان: ضابطان زن، حق دسترسی زنان، منشور حقوق و مسئولیت های زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی، پلیس زن
  • حلیمه میرشکاران، محمد صادق افروزه*، حمیدرضا صفری جعفرلو صفحات 145-171

    امروزه فرهنگ بدن در بسیاری از جوامع بر بخش های دیگر از جمله امنیت فضای روانی جامعه تاثیر گذار است. علاوه بر این رسانه ها به عنوان یکی از عوامل مهم اجتماعی کردن و درونی کردن فرهنگ های تبلغی غیر قابل انکار است. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی رابطه مدیریت بدن و امنیت اجتماعی در بین زنان شهر شیراز بود. تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود که روش جمع آوری آن به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری شامل زنان شهر شیراز می بود که بر اساس جدول مورگان 384 نفر انتخاب شدند که از این بین 340 پرسشنامه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مصرف رسانه ای محمودیان و همکاران (2015) و پرسشنامه مدیریت بدن سرمد و همکاران (2013) و پرسشنامه تعدیل شده امنیت اجتماعی صحابی (2010) استفاده شد. نتایج نشان داد بین مدیریت بدن با نوع مصرف رسانه و نیز امنیت اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین مصرف رسانه در درک زنان از امنیت اجتماعی موثر است. در نهایت بنظر میرسد انتخاب سبک مدیریت بدن زنان بر احساس امنیت آن در جامعه موثر بوده است بنابراین پیشنهاد میگردد مدیریت بدن را نه در زیبایی غربی که در تناسب اندام منتج به سلامت در نظر بگیرند تا امنیت فرد و جامعه تامین گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت بدن، امنیت اجتماعی، مصرف رسانه ای، تناسب اندام آرایش
  • آمنه مالمیر * صفحات 173-189
    زمینه و هدف

    واکنش های نیروی کار عاطفی یکی از موضوع های مهم مورد علاقه محققان مدیریت رفتار سازمانی و عاملی مهم در پیشگویی و درک رفتار سازمانی است. هدف این پژوهش، بررسی رابطه واکنش های نیروی کار عاطفی با سن و سابقه کار و هوش هیجانی زنان می باشد.

    روش

    این پژوهش کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان همدان به تعداد 103 نفر تشکیل داده اند و نمونه 81 نفری از آن ها مورد پرسش قرار گرفتند. داده ها به کمک پرسشنامه واکنش های نیروی کار عاطفی (هور و همکارن،2014) و هوش هیجانی (شاپلی و همکاران،2010) جمع آوری و به کمک آزمون های آنوا و تی و اسپیرمن تحلیل شدند.

    یافته ها و نتایج

    برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های نرمال بودن، ضریب همبستگی ، تحلیل عاملی و آزمون مقایسه میانگین دو جامعه استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین واکنش های نیروی کار عاطفی و سابقه کاری کارکنان رابطه معنادار وجود دارد. و از سوی دیگر بین سن کارکنان، سابقه کاری و بین هوش هیجانی کارکنان و واکنش ظاهری آنها رابطه معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: استراتژی های نیروی کار عاطفی، سن کارکنان، سابقه کاری کارکنان، هوش هیجانی زنان
  • حسن ارشادی، حمید پوریوسفی*، علیرضا محسنی تبریزی صفحات 191-217

    مطالعه حاضر با استفاده از رویکرد کیفی و مبتنی بر روش نظریه مبنایی می کوشد مدلی پارادایمی از تحقق تعامل خانواده ها با تکنولوژی های ارتباطی از دیدگاه و تفاسیر مشارکت کنندگان به دست دهد . مشارکت کنندگان در این مطالعه شامل 13 نفراز خانواده های نهبندانی با مشاغل مختلف بودند که به شیوه نمونه گیری نظری به صورت حضوری و داوطلبانه انتخاب شدند . داده های تحقیق با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و بدون ساختار بر اساس سه پرسش اساسی از چیستی ، چرایی و چگونگی موضوع جمع آوری شد . نتایج تبیین استفهامی نشان می دهد تعامل خانواده ها با تکنولوژی های ارتباطی از دید آنان در ابعاد مختلف ناشی از شرایط علی ایجابی و ایجادی تحقق تعامل خانواده ها و شرایط زمینه ای به وجود آورنده عمل - تعاملات افراد و نیز شرایط مداخله گر و میانجی که تعاملات خانواده ها با تکنولوژی ارتباطی را تحت تاثیر قرار می دهند و راهبردهایی که خانواده ها در تعامل با این تکنولوزی ها اتخاذ می کنند که به تبع آن پیامدهای متعددی را در بردارد در قالب فضای زندگی تعبیر و تفسیر می شود . تحقق تعامل خانواده ها با تکنولوژی ارتباطی ؛ بر مبنای فضای زندگی شان (life space) شکل می گیرد .فضای حاکم بر خانواده به معنای فضا و شرایط تعامل برای افزایش دانایی ، خلاقیت ، تصمیم گیری و حل مساله در درون خانواده است .

    کلیدواژگان: فضای زندگی، تاامی، فناوری ارتباطی، سبک زندگی، خانواده
  • راضیه قاسمی، امین نصر * صفحات 219-239
    زمینه و هدف

    اطفال و نوجوانان سرمایه های معنوی هر جامعه ای محسوب شده و سلامت روح و جسم آنان، تضمین کننده سلامت آن جامعه در آینده است. لذا وجود وضعیت های مخاطراتی گوناگون در جوامع، مانعی جدی جهت نیل به این هدف محسوب می شود. بر این اساس شناسایی، مرتفع ساختن و حمایت حداکثری از کودکان و نوجوانان در وضعیت های مخاطره آمیز، باید در راس اولویت ها قرار گیرد؛ موضوعی که سال ها مورد غفلت سیاست گذاران جنایی ایران واقع شده بود. ازین رو پژوهش پیش رو درصدد تبیین وضعیت مخاطره آمیز و مصادیق آن و نیز بررسی تکالیف مقامات و نهادهای حاکمیتی مکلف، در وضعیت-های مخاطره آمیز اطفال و نوجوانان می باشد.

    روش

    پژوهش پیش رو با روش توصیفی- تحلیلی و تکیه بر قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب 23 اردیبهشت 1399 به صورت اسنادی و کتابخانه ای انجام گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    مطالعات مبین آن است که قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب 23 اردیبهشت 1399، در بردارنده ابعاد حمایتی متعدد و در زمینه های مختلف در راستای ارتقاء امنیت و آسایش روحی و روانی اطفال و نوجوانان می باشد. تعریف وضعیت مخاطره آمیز، شناسایی مصادیق آن و لزوم حمایت قانونی در وضعیت های پیش بینی شده توسط مقامات و نهادهای حاکمیتی را می توان از مهم ترین ابعاد حمایتی قانون یاد شده قلمداد کرد.

    کلیدواژگان: اطفال و نوجوانان قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، حمایت کیفری و غیرکیفری، وضعیت مخاطره آمیز اطفال
  • مسعود قربانی دولت آبادی، شهناز نایب زاده *، سید حسن حاتمی نسب، رحیم زارع صفحات 241-272
    زمینه و هدف

    به دلیل اهمیت وافر لباس پلیس زن در جامعه ایران به جهت ارایه یک برند عفاف و حجاب در داخل و خارج از کشور و همچنین ساخت یک برنددر حوزه نیروی انتظامی، هدف از انجام این مطالعه، ارایه الگوی هویت سازی برند پلیس زن و در نهایت، ترسیم آینده مطلوب آن بوده است.

    روش

    روش پژوهش این مطالعه، از منظر هدف؛ کاربردی، ازنظر ماهیت؛ اکتشافی-تحلیلی و ازنظر روش شناسی گردآوری اطلاعات، شیوه کیفی با استفاده از استراتژی تحلیل کیفی از نوع قراردادی بود که با فن مصاحبه عمیق (بدون سوال های تعقیبی با حداکثر تنوع حرفه)، با رضایت آگاهانه و تا رسیدن به مرز اشباع داده های نظری در قالب روش نمونه گیری، قضاوتی-هدفمند ادامه داشت. برای ارزیابی و صحت داده ها (پایایی)؛ از چهار معیار مقبولیت، قابلیت اطمینان، قابلیت انتقال و قابلیت تاییدی، بهره گرفته شد و مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها و نتایج

    پس از پیاده سازی مصاحبه ها، 248 کد اولیه تعیین شد و با استفاده از فرایند بازبینی مقوله ها، مضامین محتوایی شامل 7 مقوله، به همراه 15 زیر مقوله مرتبط با طراحی یک الگوی مناسب هویت سازی برند لباس پلیس زن شدند. مقوله ها عبارت بودند از: اتکا به توان داخلی و فرهنگ بومی(حمایت از فرهنگ ایرانی-اسلامی، نگرش ملی و جغرافیایی)، بصری(رنگ و طراحی)، رقابت پذیری جهانی(قابلیت های بصری، قابلیت های جهانی یکپارچه)، محتوایی(صلابت و پایداری، اعتماد سازی)، فردی(چابکی، استحکام)، سازمانی(درجه نظامی، جانمایی نمادهای انتظامی، ابزارهای محافظتی-انتظامی) و اقتصادی(قیمت تمام شده، هزینه ها). در نهایت مشخص شد که مدل ارایه شده دربرگیرنده کلیه عوامل مهم در زمینه ساخت و ارایه هویت سازی برند پلیس زنان می باشد .

    کلیدواژگان: هویت سازی برند، لباس پلیس زن، طراحی مدل
  • لیلا ذوقی*، عطیه احمدی صفحات 273-290

    هدف تحقیق حاضر پیش بینی جرات ورزی بر اساس کنترل عواطف و اضطراب اجتماعی با نقش میانجیگری ذهن اگاهی در دانشجویان دختر پلیس بود. پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق شامل دانشجویان دختر پلیس مشغول به تحصیل (1399-1400) بود. در تعیین حجم نمونه 216 دانشجو با استفاده ازفرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده صورت انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش شامل مقیاس ذهن آگاهی(2003)، پرسشنامه اضطراب اجتماعی(2000)، پرسشنامه کنترل عواطف(1997)، پرسشنامه جرات ورزی کاتلر و گیورا استفاده شد. جهت آزمون فرضیه ها، روش معادلات ساختاری بکار گرفته می شود. نرم افزارهای مورد استفاده در این پژوهش SPSS نسخه 22 و Smart pls نسخه 2 می باشد .نتیجه گیری: نتیجه تحقیق نشان داد جرات ورزی بر اساس کنترل عواطف و اضطراب اجتماعی با نقش میانجیگری ذهن اگاهی در دانشجویان دختر پلیس قابل پیش بینی است. باتوجه نتیجه تحقیق پیشنهاد می شود. در مراکز دانشگاه و آموزشی مرتبط با دانشجویان زن پلیس بر آموزش های مرتبط با کنترل عواطف ، اضطراب اجتماعی، میانجیگری ذهن آگاهی به منظور افزایش جرات ورزی آنها تاکید شود.

    کلیدواژگان: جرات ورزی، کنترل عواطف، اضطراب اجتماعی، ذهن اگاهی
|
  • mohammad zare abandansari, nasrin azizian kohan, mehrdad moharramzadeh * Pages 1-19
    Background and Aim

    Considering the importance of women in society and especially in the police force, the purpose of this study is to identify the factors affecting the need to hold a special sports olympiad for police women in the police force.

    Method

    This is a qualitative research and was conducted using the data theory method and Glaser approach. The nature of exploratory research was conducted with the aim of recognizing the necessities of holding a female police sports olympiad. The statistical population of the study consisted of faculty members of the Department of Psychology, Sports Management and female police officers of the police force, and a sample of 18 of them were purposefully interviewed to achieve theoretical saturation. To determine the validity of the research, acceptability, transferability and verifiability were used and its reliability was determined by agreement between two coders as 0.85.

    Findings and Results

    In this study, 42 initial codes were obtained which were placed in three main categories of value enhancement, health improvement and job development. In the section of strengthening values, two categories of cultural values ​​and social values, in the section of improving health, physical health and mental health, and in the section of job development, individual and organizational factors were identified. Among the necessities of holding the Women's Police Sports Olympiad are strengthening the Islamic identity, increasing the public image of the police, gaining team experience, reducing job stress, increasing self-awareness, improving mental performance and preventing burnout.

    Keywords: Sports, women, police, Olympiads, health
  • Mahdieh Vajdani Fakhr, Shahrdad Darabi*, Ali Najafi Tavana Pages 21-40
    Background and Aim

    The term blue victimology is the study of international rules, regulations and, in fact, international norms focusing on UN instruments on criminological and cognitive victim issues related to women. Approved. The purpose of this study is to identify The United Nations’ Response to Victims and Female Victims of Gender Killings .

    Research Methodology

    This research is a qualitative type that has been done in a descriptive-analytical method, relying on international instruments and studying national laws .

    Findings

    The provisions of the UN instruments emphasize the prohibition of physical violence, especially femicide, which is one of the most violent crimes against women. Gender killings often occur in different countries and femicide has been occured for many reasons such as honor killings , Dowry and Bride Deaths. And united nations takes many actions on this subject .

    Conclusion

    The United Nations has responded to these type problems since the adoption by the UN General Assembly on 10 December 1948 of the Universal Declaration of Human Rights. If femicide is the result of confrontational violence and the result of differences between them and other people, leads to hostile and critical relationships . United Nations, especially in recent years, has been exercising international leadership in many areas of the femicide issue; however, it has only been recently that the specific focus on the concept of “femicide” has been articulated and used in its instruments. These developments give strength to the importance of addressing the underlying common variables of femicide.

    Keywords: Blue Victimology, Women femicide, United Nations, Victimization of Women
  • *Rashin Abdollahi, vahideh Farkhojasteh, hajieh Rajabi Farjad Pages 41-60

    This effectiveness of the role has been achieved by implementing a scenario to improve communication skills in controlling police anger." Semi-experimental research method 60 students of Amin University of Law Enforcement Sciences were available by sampling method which was divided into experimental (30) and control (30) groups. For the experimental group, 8 sessions of 90 minutes communication skills training were held for 8 weeks. The control group did not receive any psychological intervention during this period. There is anger in the post-test phase. The results showed that communication skills training; The ability to receive and send messages, emotional control, listening skills, insight into the communication process, communication with assertiveness and also with the general index of anger expression have a positive effect (P <0.05). Based on research evidence, this training program can be used to improve communication skills and control police anger in interaction with people. skills and control police anger in interaction with people.

    Keywords: Effectiveness, Scenario making, Communication Skills, Emotional Intelligence, Anger Control
  • iman amini, sadegh rezaei *, behrouz rahmati Pages 61-91
    Background and Aim

    The aim of this study was to investigate the relationship between management styles of commanders of Amin University of Law Enforcement Sciences and students' disciplinary effectiveness.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose, descriptive in terms of method and cross-sectional in terms of type of study. The statistical population of this study included all the approved students of the 38th year and the graduates of the 39th year of Amin University of Law Enforcement Sciences. To determine the sample size, 280 people were determined using Morgan table. The research collection tool was a researcher-made questionnaire that in order to analyze its data, Pearson correlation coefficient tests and stepwise and multivariate regression analysis were used.

    Findings

    The research findings indicate that there is a significant and direct relationship between the management style of the educational commanders of Amin University of Law Enforcement Sciences and the disciplinary effectiveness of students. Also, authoritarian management style, paternal authoritative management style, consultative management style and participatory management style have a significant relationship with the physical and spiritual disciplinary effectiveness of students.

    Conclusion

    Regression analysis indicates that three styles of management styles (participatory management style, consultative management style and paternalistic management style) explain 35% of students' disciplinary effectiveness in the equation and management style Participation is the most determining factor influencing the disciplinary effectiveness of students in the study community.

    Keywords: Leadership style, training commanders, disciplinaryeffectiveness, police cadets, Amin Police University
  • akram alimardani * Pages 93-122
    Background and Aim

    Proper communication is one of the most important goals of organizations and is important in their development, efficiency and effectiveness. The aim of this study was to assess the needs and prioritize the saw skills required by women police officers.Research

    Method

    The research approach is inductive reasoning with experimental philosophy and in terms of practical purpose, the type of research data is mixed. The research collection tool in the qualitative part is 22 semi-structured interviews and in the quantitative part 175 researcher-made questionnaires are based on qualitative findings. The target population in the qualitative sector included experts, experts and university professors familiar with the field of police women and communication skills issues, and in the quantitative sector, female police officers working in the Fa Tab in two units and the building of the Prevention Unit. Morgan table sample size was determined. Mean, percentage, factor loading, Chi-square and Friedman were used for analysis.

    Findings

    The result of coding and categorizing the findings of the qualitative section was identifying 28 needs for police communication skills in three dimensions: interpersonal, interpersonal and organizational.

    Conclusion

    The results of the quantitative section, which was done in order to prioritize and confirm the results of the qualitative section, showed that among the interpersonal needs, the need for "respect for privacy" is the first priority, and among the interpersonal needs, the need for "anger control". "Duty and responsibility" are the first priority.

    Keywords: Communication skills, police women, needs assessment, interpersonal skills
  • somayeh asgharzadeh *, saleheh khodadadi Pages 123-144

    article 134 of the women's rights and responsibilities charter in the Islamic republic of Iran, considers “the right of women to have access to female law enforcement authority and police officers in the case of molestation, victimization, accusation and malfeasance” as one of their basic rights and a responsibility of police and law enforcement authorities. According to article 134 of the charter, this paper explores the legislative policy-making fundamentals for female officer presence as well as the requirements that should be carried out by the law enforcement authority.This is a qualitative documentary research. Moreover, the library-documentary approach is also utilized to gather the required data through the taking notes. The statistical population includes those documents that are related to female officers as well as the rights of criminal women and victims.In police force of Islamic Republic of Iran (NAJA), Women's are mainly employed in some important fields such as law enforcement, traffic police, information, police criminal investigation, educational and cultural centers, police ideological−political advisory centers of police station, and intelligence protection organization. The current research investigates the critical missions of female police officers according to Article 134 of the Charter.observance of religious criteria and preserving women's human dignity are defined by utilizing women as judicial officers, as one the value principles by law enforcement force. Besides, in this charter, the law enforcement force executed some critical rules and principles by the codification service guidelines for female police and planning.

    Keywords: Female officers, Charter of Women's Rights andResponsibilities in the Islamic Republic of Iran, law enforcement, femalepolice
  • halime mirshekaran, mohammad sadegh afroozeh *, hamid reza safari Pages 145-171

    Today, body culture in many societies affects other sectors, including the security of the psychological space of society. In addition, the media as an important factor in the socialization and internalization of advertising cultures is undeniable. Therefore, the purpose of this study was to investigate the relationship between body management and social security among women in Shiraz. The present study was a descriptive survey that was collected in the field. The statistical population included women in Shiraz, 384 people were selected based on Morgan table, of which 340 questionnaires were analyzed. The media consumption questionnaire of Mahmoudian et al. (2015) and the body management questionnaire of Sarmad et al (2013) and the modified social security questionnaire of Sahabi (2010) were used to collect information. The results showed that there is a significant relationship between body management and the type of media consumption and social security. Media consumption is also effective in women's understanding of social security. Finally, it seems that the choice of women's body management style has been effective on its sense of security in society, so it is suggested that body management be considered not in Western beauty but in fitness resulting in health to ensure the security of the individual and society

    Keywords: Body Management, Social Security, Media Consumption, Fitness, Makeup
  • Amineh Malmir* Pages 173-189
    Background and Aim

    Emotional workforce reactions are one of the most important topics for researchers in organizational behavior management and an important factor in predicting and understanding organizational behavior. The aim of this study was to investigate the relationship between emotional labor force reactions and age and work experience and women's emotional intelligence.

    Method

    This research is applied and correlational. The statistical population of the study consisted of 103 employees of the Water and Sewerage Company of Hamadan Province and a sample of 81 of them were questioned. Data were collected using the Emotional Labor Force Response Questionnaire (Hur et al., 2014) and Emotional Intelligence (Shapley et al., 2010) and analyzed using ANOVA, T-test and Spearman tests.Findings and

    Results

    For data analysis, tests of normality, correlation coefficient, factor analysis and comparison of the mean of the two communities were used. The results showed that there is a significant relationship between emotional labor force reactions and employees' work experience. On the other hand, there is a significant relationship between employees 'age, work experience and between employees' emotional intelligence and their apparent reaction.

    Keywords: Age, work experience, emotional intelligence, emotionalworkforce
  • hassan ershadi, Hamid Pouryousefi *, Alireza Mohseni tabrizi Pages 191-217

    The present study tries to provide a paradigm model of the realization of families' interaction with communication technologies from the perspective and interpretations of the participants, using a qualitative approach based on the method of Grounded Theory. Participants in this study included 13 members of families from Nehbandan with different occupations who were selected by theoretical sampling method in person and voluntarily. Research data were collected using semi-structured and unstructured interviews based on three basic questions of what, why and how the subject is. The results of Abductive explanation show that families interact with communication technologies from their point of view in different dimensions due to positive and creative conditions. Families are influenced by communication technology, and the strategies that families adopt in interaction with these technologies, which consequently have several consequences, are interpreted in the form of life space. Realization of families' interaction with communication technology is formed based on their life space. The dominant space of the family means the space and conditions of interaction in order to increase knowledge, creativity, decision making and problem solving within the family .

    Keywords: Living space, interaction, communication technology, lifestyle, family
  • Raziyeh Ghasemi, Amin Nasr * Pages 219-239
    Background and Aim

    Children and adolescents are considered the spiritual assets of any society and the health of their soul and body guarantees the health of that society in the future. Therefore, the existence of various risk situations in societies is a serious obstacle to achieving this goal. Accordingly, identifying, addressing, and maximizing support for children and adolescents in risky situations should be a top priority; An issue that has been neglected by Iranian criminal policymakers for years. Therefore, the leading research seeks to explain the dangerous situation and its examples, as well as to examine the duties of the obligated government officials and institutions in the dangerous situations of children and adolescents.

    Method

    The leading research has been done by descriptive-analytical method and relying on the law on protection of children and adolescents approved on May 13, 2016 in the form of documents and libraries.

    Findings and Results

    Studies show that the Law on the Protection of Children and Adolescents, approved on May 13, 2016, has various supportive dimensions and in various fields in order to promote the safety and psychological well-being of children and adolescents. Defining a dangerous situation, identifying its examples and the need for legal protection in situations envisaged by government authorities and institutions can be considered as the most important aspects of the protection of the law.

    Keywords: Children, Adolescents, Child, AdolescentProtection Law, Criminal, Non-Criminal Protection, Children at Risk
  • Masoud Ghorbani Dolatabadi, Shahnaz Nayebzadeh *, Seyed Hassan Hatami Nasab, Rahim Zare Pages 241-272
    Background and Aim

    Due to the great importance of female police uniforms in Iranian society in order to present a brand of chastity and hijab at home and abroad, as well as building a brand in the field of law enforcement, the purpose of this study was to provide a model for identifying female police brand and Finally, it has been a good idea to map out the future.

    Method

    The research method of this study, from the perspective of purpose; Functional, in nature; Exploratory-analytical and in terms of data collection methodology, the qualitative method was using a contractual qualitative analysis strategy with in-depth interview technique (no follow-up questions with maximum professional diversity), with informed consent and up to the point of saturation of theoretical data in the form of method. Sampling continued judgment-purposefully. To evaluate and validate data (reliability); Four criteria of acceptability, reliability, portability and verifiability were used and approved.

    Findings and Results

    After conducting the interviews, 248 initial codes were determined and using the category review process, content themes including 7 categories, along with 15 subcategories related to designing an appropriate pattern for identifying the brand of police uniforms became female. The categories were: reliance on internal strength and indigenous culture (supporting Iranian-Islamic culture, national and geographical attitude), visual (color and design), global competitiveness (visual capabilities, integrated global capabilities), content (strength and stability, Trust building), individual (agility, resilience), organizational (military rank, placement of law enforcement symbols, security-law enforcement tools) and economic (cost, costs).

    Keywords: brand identity, female police uniform, model design
  • Leila Zoghi *, Atieh Ahmadi Pages 273-290

    The aim of the present study was to predict assertiveness based on controlling emotions and social anxiety with the mediating role of mindfulness in female police students. The research was descriptive-correlational. The statistical population of the study included female police students. 216 students were randomly selected using the Cochran's face formula. Data collection tools including Mindfulness Scale (2003), Social Panic Questionnaire (2000), Emotion Control Questionnaire (1997), Cutler and Giura Daring Questionnaire were used. To test the hypotheses, the method of structural equations is used. The software used in this research is SPSS version 22 and Smart pls version 2. . The results showed that assertiveness can be predicted based on controlling emotions and social anxiety with the role of mindfulness mediation in female police students. According to the research results, it is recommended. In university and educational centers related to female police students, emphasis should be placed on training related to emotion control, social anxiety, and mindfulness mediation in order to increase their courage.

    Keywords: courage, emotion control, social anxiety, mindfulness